На Миколаївщині лісівники провели рейд із патрульною поліцією в урочищі з найбільшою кількістю загорянь у 2023 році

Баловно-Матвіївське урочище розташовано в передмісті Миколаєва. Через нього «навпростець» місцеві мешканці дістаються дачних ділянок – хто пішки, хто транспортом. 

Під час пожежонебезпечного періоду у минулому році на території урочища зафіксовано десять загорянь, низовою пожежею було охоплено більше чотирьох гектарів, повідомляє Філія "Південний лісовий офіс".

Лісівники разом з патрульними та представниками поліції провели профілактичний рейд в урочищі. На півдні тримається найвищий рівень пожежної небезпеки. В цей період відвідування лісів, в’їзд на територію лісових масивів будь-яким видом транспорту заборонено. До того ж діє розпорядження обласної адміністрації по забороні на відвідування лісів під час військового стану.

Попри заборонні знаки перед урочищем, під час рейду зафіксовано проїзд транспорту та перебування у лісі місцевих мешканців. З усіма проведено профілактичні бесіди та попереджено про адміністративну відповідальність.

Всього по філії «Південний лісовий офіс» у двох областях на сьогодні проведено 72 рейди по виявленню порушників правил пожежної безпеки у лісі, 50 з них – з представниками ДСНС. На порушників складено 10 протоколів, загальна сума штрафів – 15300 гривень.

Лісівники нагадують, що зберегти ліс від вогню легше, ніж його загасити. Дотримуйтесь правил безпеки у пожежонебезпечний період, при виявленні загоряння повідомляйте лісову охорону та рятувальників.