У миколаївця поліцейські вилучили наркотиків на майже 2,5 мільйони гривень

Понад три кілограми психотропів та наркоречовин – кокаїн, амфетамін, альфа-PVP та інші вилучили поліцейські у 27-річного мешканця обласного центру. Зловмисник збував наркотики через канал у одному з месенджерів. Фігуранту загрожує до 12 років ув’язнення.

Викрили злочинну діяльність фігуранта співробітники управління боротьби з наркозлочинністю обласного главку поліції спільно зі слідчими Миколаївського райуправління поліції за участі фахівців кримінального аналізу та за процесуального керівництва окружної прокуратури Миколаєва.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання миколаївця поліцейські вилучили пакет із канабісом, різнокольорові згортки із наркоречовиною, великі zip-пакети з речовиною білого, зеленого кольору та кристалічною речовиною, згортки із порошкоподібною речовиною, упаковки порожніх zip-пакети для фасування наркотиків, електронні ваги, різнокольорові ізоляційні стрічки та мобільний телефон. Під час проведення експрес-тесту криміналісти встановили, що вилучені речовини є нарковмісними. Усе правоохоронці направили для проведення відповідних експертиз. Вартість вилученого за цінами чорного ринку становить понад 2 500 000 гривень.

Слідчі затримали фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва окружної прокуратури Миколаєва поліцейські повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут особливо небезпечних наркотичних засобів або психотропних речовин в особливо великих розмірах».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області