На Первомайщині поліцейські навчали учнів правил мінної безпеки

У Врадіївці до школярів двох ліцеїв завітали поліцейські відділення № 2 Первомайського райвідділу, аби ознайомити їх із заходами безпеки та правилами поведінки при виявленні підозрілих предметів.

Школярам поліцейські розповіли, що небезпечні ситуації можуть виникнути де завгодно: на вулиці, дорозі, в полі чи на подвір’ї. Тож дітям треба бути уважними і коли вони йдуть до школи, і коли грають із друзями на майданчику.

Щоб пояснити школярам, як виглядають вибухові снаряди та яку небезпеку вони несуть правоохоронці використовували плакати та макети. Також учні дізналися і про небезпеку нерозірваних мін та боєприпасів, які пролежали у землі десятки років.

У разі виявлення вибухонебезпечного або підозрілого предмета поліцейські рекомендували дотримуватися наступної послідовності дій:

  • забороняється брати до рук такі знахідки, кидати їх в полум’я, проводити з ними будь-які механічні дії;
  • негайно припинити будь-які зайві дії поруч із виявленим предметом;
  • звернути увагу оточуючих людей на небезпеку та ініціювати їх відведення на максимально безпечну відстань;
  • терміново повідомити про знахідку представників правоохоронних органів та аварійних служб за телефонами 101, 102 та дати максимально-детальний опис виявленого предмету;
  • за можливості, позначити місце виявлення предмету за допомогою підручних засобів;
  • до прибуття спеціальних служб краще подалі відійти від місця знахідки та повідомити дорослих.

Наприкінці зустрічі діти отримали від поліцейських інформаційні пам’ятки щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.