На Миколаївщині викрили браконьєра, який наловив риби на 140 тисяч гривень

25 травня, під час нічного рейду річки Малий Ташлик в селі Лукашівка Первомайського району поліцейський офіцер Синюхинобрідської громади разом із представниками рибоохоронного патруля викрили 69-річного чоловіка, який на надувному човні за допомогою сіток здійснив незаконний вилов риби.

У правопорушника правоохоронці вилучили човен та сітки. Вилученого сріблястого карася, окунів та раків поліцейські передали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству. За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків становить 142 тисячі 800 гривень.

За вказаним фактом дізнавачі Первомайського районного відділу розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці нагадують рибалкам, що заборона лову риби у зв’язку з нерестом триває до 16 червня. У цей час законодавство дозволяє лише любительський лов. Тільки в межах населеного пункту з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.