Шериф поліції навчав учнів Веселинівського ліцею правил особистої безпеки

Пізнавальну лекцію про необхідність дотримання правил мінної безпеки, дорожнього руху та як запобігати надзвичайним подіям для учнів 5 класу провів поліцейський офіцер Веселинівської громади Олександр Петренко на базі стаціонарного класу безпеки.

Поліцейський розпочав інтерактивне заняття із дорожньої грамоти: роз’яснив значення дорожніх знаків, що регулюють рух пішоходів, нагадав як поводитися поблизу автодороги та як перетинати проїжджу частину дороги. Також розповів про безпечне користування велосипедами та самокатами, аби не стати учасником дорожньо-транспортної пригоди та не травмуватися. Зауважив шериф поліції і на необхідності використання світловідбивних елементів на одязі дітей у темну пору доби, аби бути краще помітними для інших учасників дорожнього руху.

Під час заняття продемонстрував дітям муляжі вибухонебезпечних предметів і боєприпасів та розповів, як діяти у випадку їх виявлення, при цьому вказав номери усіх екстрених служб, до яких можна звернутись за допомогою. Разом із школярами повторили алгоритми дій під час сигналу повітряної тривоги та інших надзвичайних ситуацій.

На згадку про зустріч, правоохоронець подарував школярам світловідбиваючи браслети та нагадав, що поліцейські завжди поруч і готові прийти на допомогу у разі потреби, для цього необхідно зателефонувати на спецлінію 102.

Вознесенське районне управління поліції