У Вознесенську поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вчиненні розбою

Вдень 31 травня до чергової частини Вознесенського райуправління поліції надійшло повідомлення від працівниці одного із магазинів Вознесенська про те, що невідомий чоловік у масці, погрожуючи ножем, відібрав її мобільний телефон та 2800 гривень з каси крамниці, після чого зник у невідомому напрямку.

Протягом доби оперуповноважені кримінального блоку райуправління поліції разом із фахівцями відділу кримінального аналізу та управління карного розшуку обласного главку поліції провели низку поліцейських заходів і оперативно-розшукових дій та встановили особу нападника і його місцезнаходження. Ним виявився 38-річний киянин. Нападник переховувався у свого знайомого у райцентрі.

Під час проведення першочергових слідчих дій поліцейські встановили, що зловмисник заздалегідь підготувався до вчинення злочину, одягнув чорну кофту з капюшоном та маску на обличчя. Аби приховати сліди злочину, викинув телефон, маску та верхній одяг на березі річки.

Cлідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України.

Нині за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій, вчинений в умовах воєнного стану».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Вознесенське районне управління поліції