Відповідальне батьківство: поліцейські Баштанщини перевіряють родини, які опинились у складних життєвих обставинах

Інспектори з ювенальної превенції Баштанського районного відділу поліції систематично проводять профілактичні заходи з родинами, що перебувають у скрутних життєвих обставинах.

Цього разу працівники ювенальної превенції разом із начальником соціальної служби у справах дітей завітали до таких родин, що проживають на території сіл Інгульської громади.

Поліцейські перевірили умови проживання сімей, поспілкувалися із дорослими щодо налагодження побуту та неприпустимості зловживання алкоголем, нагадали їм про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків, а також попередили про недопущення вчинення насильства у родині.

Під час перевірки правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності 26-річну матір за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». У кімнатах було брудно, недостатньо продуктів. Правоохоронці дали матері час на виправлення ситуації.

Поспілкувались поліцейські і з дітьми, нагадавши правила безпеки поводження на вулиці, побуті та відкритих водоймах. Зосередили увагу дітей на негативних наслідках у разі самовільного залишення родини та наголосили, що у будь-яких випадках не можна покидати сім’ю.

Правоохоронці ж нагадують, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.