Як запобігти домашньому насильству: на Баштанщині ювенальні поліцейські провели серед громадян профілактичні бесіди

Домашнє насильство стало майже буденним явищем. Близько половини сімейних конфліктів залишаються невидимими, бо їх жертви не бажають чи соромляться повідомляти про такі факти до поліції. При цьому потерпілими від сімейного насильства здебільшого стають жінки, діти, люди похилого віку та із інвалідністю.

Як протидіяти такому ганебному явищу, чому не можна його ігнорувати та де шукати допомоги – про це під час профілактичних бесід розповіли мешканцям Інгульської громади працівники ювенальної превенції Баштанського районного відділу поліції Леонід Золотар та Іван Петрівський.

- Домашнє насильство не можна терпіти, з ним потрібно боротися, тому за будь-якого факту сімейної тиранії необхідно одразу звертатися за допомогою на спецлінію поліції, набравши номер 102, або до відповідних соціальних служб,- зауважив старший інспектор ювенальної превенції Леонід Золотар.

Під час спілкування із жителями громади, поліцейські роздавали буклети-пам’ятки з детальною інформацією щодо різновидів сімейного насильства, відповідальності за скоєння таких дій, а також як саме захиститися та до кого звернутися за допомогою.

Правоохоронці наголошують на важливості не замовчувати прояви жорстокого ставлення щодо вас, ваших близьких чи знайомих. Вчасне звернення до поліції чи на відповідні «гарячі лінії» допоможе вберегти здоров’я та життя людини і припинити будь-які прояви насильства. Звертайтесь за номерами телефонів:

- поліція - 102;

- «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону);

- Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335; 116-123;

- Безоплатна правова допомога – 0-800-213-103;

- Національна дитяча «гаряча лінія» – 0-800-500-225; 116-111.