Мешканець Миколаївщини викрав автомобіль та залишив його у полі

Про те, що від подвір’я будинку у селі селі Гойдаї Кривоозерського району невідомі викрали авто Daewoo Lanos до відділення поліції № 3 Первомайського райвідділу повідомила 63-річна заявниця.

Поліцейським жінка розповіла, що приїхала навідати матір, і залишила автомобіль біля двору із ключами у замку запалення. Коли заявниця повернулась до авто забрати речі, виявила зникнення транспортного засобу.

Отримавши орієнтування на авто, оперативники карного розшуку відділення поліції розпочали пошуки.

У ході проведення оперативно-розшукових та слідчих заходів співробітники відділення поліції № 3 Первомайського райвідділу та фахівці відділу кримінального аналізу обласного главку поліції встановили особу зловмисника.

Упродовж декількох години поліцейські розшукали автовикрадача за місцем мешкання, а автомобіль виявили за селом у полі.

Як зʼясували правоохоронці, 41-річний чоловік, який раніше притягався до кримінальної відповідальності, проходив повз авто, сів в нього та поїхав.

Після проведення слідчих дій поліцейські повернули автомобіль власниці.

Слідчі поліції затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині за процесуального керівництва Кривоозерського відділу Первомайської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років.

Відносно підозрюваного у суді обрано запобіжний захід тримання під вартою терміном на два місяці без права внесення застави. Досудове розслідування триває.

Первомайський районнний відділ поліції