На Миколаївщині вогнеборці загасили 20 пожеж на відкритих територіях

Минулої доби на Миколаївщині пожежно-рятувальні підрозділи боролися із пожежами на відкритих територіях. Загалом виникло 20 пожеж: у Казанківській, Горохівській, Привільненській, Вільнозапорізькій, Березнегуватській територіальних громадах Баштанського району, Дорошівській, Бузькій ТГ Вознесенського району, Первомайській, Ольшанській, Чорноморській, Нечаянській, Костянтинівській, Новоодеській, Мішково-Погорілівській ТГ Миколаївського району, містах Вознесенськ та Миколаїв. Площа вигорілого сухостою та чагарників склала майже 20 га, що на 3 га більше ніж за попередню добу.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

У Вознесенському районі вогонь двічі розповсюдився на території приватних домоволодінь, вогнеборцями вчасно вжито оперативних заходів та врятовано житлові будинки, гаражі, господарчі споруди. Також під час гасіння сухостою та тюкованої соломи у Миколаївському районі завдяки вчасній ліквідації не допущено поширення полум’я на 10 кубів будівельного лісу.

Загалом до гасіння залучались 80 рятувальників, 21 пожежний автомобіль, відділення місцевих пожежних охорон “Горохівське,” “Первомайське”, “Привільне”, на допомогу вогнеборцям приходило й місцеве населення.

Рятувальники наголошують: лише за дві останні доби виникло 36 пожеж сухої рослинності, а попереду спекотна погода та майже завжди висока або надзвичайна пожежна небезпека. Якщо ви стали свідком займання, спробуйте загасити його самотужки, якщо вогонь швидко набирає обертів, одразу викликайте рятувальників за номером 101.