На Березнегуватщині до ліцеїстів завітав мобільний клас безпеки

До вихованців ліцею Висунської сільської ради завітав пересувний клас безпеки, де ювенальний поліцейський та співробітник державної служби з надзвичайних ситуацій провели для школярів інтерактивне заняття з правил безпеки під час перебування у школі, на вулиці та в побуті.

Інспектор ювенальної превенції нагадав дітям, що проїжджу частину дороги потрібно переходити лише по пішохідному переходу. Наголосив на необхідності використовувати на одязі світловідбиваючі елементи, аби в темну пору доби бути більш помітними для інших учасників дорожнього руху.

Також поліцейський застерігав дітей від уникнення спілкування із незнайомими людьми та не йти з ними у безлюдні місця.

Йдучи на прогулянку, завжди питати дозволу у батьків та сказати їм точну адресу або місце, де будуть перебувати. Якщо загубились у людному місці, то треба попросити допомоги у дорослих та звернутися до поліцейського, продавця, охоронця або до жінки, яка гуляє із своїми дітьми.

Під час спілкування зі старшокласниками ювенальний поліцейський наголосив на домашньому насильстві та булінгу, як цьому протидіяти та куди можна звертатися за допомогою.

Окремо правоохоронець нагадав про правила керування двоколісним транспортом та зауважив, що керувати мототранспортом можна лише при досягненні 16 років, але за умови отримання водійського посвідчення відповідної категорії.