В Миколаєві піймали крадія, який заволодів автомобілем та поїхав у район на роботу

До відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що викрали його автомобіль ВАЗ 21011 по вулиці Театральній.

Поліцейським заявник розповів, що ввечері залишив транспортний засіб біля під’їзду будинку, в якому мешкає, а вранці автомобіль зник.

Провівши низку оперативних та слідчо-розшукових заходів, співробітники відділення поліції № 2 Миколаївського райуправління та оперативники управління карного розшуку за участі фахівців кримінального аналізу обласного главку поліції встановили, що до скоєння вказаного злочину причетний 20-річний миколаївець, який раніше притягувався до відповідальності як за майнові злочини, так і аналогічний.

Особу зловмисника правоохоронці встановили за допомогою записів, у тому числі з відеокамер, що під’єднані до системи «Безпечне місто». Упродовж доби поліцейські розшукали фігуранта та викрадений транспортний засіб у Снігурівці Баштанського району.

У ході проведення досудового розслідування поліцейські з’ясували, що напередодні вночі зловмисник гостював у знайомих, проходячи повз будинки, побачив припаркований автомобіль. Скориставшись тим, що транспортний засіб був не зачинений і в замку запалення знаходився ключ, молодик вирішив поїхати у Баштанський район, де працював.

Нині автомобіль поліцейські вилучили та після проведення слідчих дій повернуть власнику.

За узгодженням із прокуратурою слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

За скоєний злочин чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Найближчим часом суд обиратиме підозрюваному запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області