На Миколаївщині ювенали та експерти з протимінної діяльності навчили дітлахів правил безпеки

Розпочалися літні канікули тож безпека дітей залишається у пріоритеті, тому головна мета дорослих донести малечі основні правила безпечного відпочинку.

Інспектори ювенальної превенції обласного главку поліції спільно із представниками громадської організації «Асоціація саперів України» завітали до двох навчальних закладів у Новій Одесі, де у пришкільних таборах відпочивають школярі.

Ювенальні поліцейські нагадали та закріпили знання дітей з дотримання правил дорожньої грамоти: поводження на дорозі та поблизу проїзних частин, про призначення світлофора, правила поведінки пішоходів, а також нагадали про необхідність використовувати на одязі у темну пору доби світловідбивні елементи, що дасть можливість водієві завчасно помітити дитину на дорозі.

Також поліцейські розповіли як поводити себе поблизу водойм та планувати свій відпочинок лише у перевірених безпечних місцях. Увагу найменших школярів акцентували на тому, що прогулянки повинні бути лише у супроводі дорослих.

Окремо ювенали нагадали дітям алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога», і необхідності одразу переходити до укриття чи безпечного місця.

Інструктори «Асоціації саперів України» навчали дітей правил безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів та першої домедичної допомоги при пораненні. Особливу увагу приділили розповіді про небезпечні предмети та пристрої: нерозірвані боєприпаси, різноманітні міни, детонатори, саморобні вибухові прилади й тому, як вони можуть бути замасковані.