За добу на Миколаївщині вогнем знищені житлові будинки, господарчі будівлі та літні кухні: ще 15 будинків врятовано

Це жахлива статистика, яка в черговий раз доводить, що громадянам байдуже дотримання правил пожежної безпеки. Як наслідок, 43 пожежі на відкритих територіях. Горіли пожнивні залишки, суха трава, чагарники, сміття, очерет на території приватного сектора області, садово-виноградних товариств, дачних кооперативів. Пожежі із наслідками знищеного людського майна зафіксовані у Снігурівській ТГ Баштанського району, Кривоозерській ТГ Первомайського району, Степівській, Первомайській, Мішково-Погорілівській, Новоодеській ТГ Миколаївського району, Веселинівській, Южноукраїнській ТГ Вознесенського району. Причиною цьому випливає необачна “господарча” діяльність деяких мешканців, які прибирають дачні ділянки методом випалювання сухостою, необачність водіїв, які викидають недопалки на узбіччях, фермери, які випалюють стерню після збору врожаю. Загальна відстань яку пройшов вогонь склала понад 86 га.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

В одному з випадків у селі Гуляйгородок Горохівської територіальної громади Баштанського району вогнеборцям довелось гасити масштабну пожежу. Прямуючи до місця виклику, на лінію 101 почали додатково надходити дзвінки від стурбованих мешканців, що вогонь з відкритої території перекинувся на околиці населеного пункту і охопив будинки та господарчі споруди. Додатково було направлено техніку та особовий склад з сусіднього Миколаївського району, та вогнеборців місцевої пожежної охорони. Вогнем знищено житлові будинки, господарчі споруди, легкові автомобілі. На місці для моніторингу ситуації та недопущення збільшення площі горіння застосовувався БпЛА. Загальна площа склала 35 га. Наразі ведуться роботи щодо встановлення причин, обставин та наслідків пожежі.

Також ворог атакував дронами-камікадзе типу FPV Куцурубську ТГ та артилерійськими обстрілами м. Очаків. Внаслідок атак зазнав руйнування приватний сектор, зайнялась суха трава, яку надзвичайники оперативно ліквідували.

Будинок, що не експлуатується на площі 63 кв. м гасили в селищі міського типу Криве Озеро. А в с. Анастасівка Новобузької ТГ ліквідували пожежу гаража та споруди господарчого призначення площею 40 кв. м.

Зранку, 15 липня, перекриття даху житлового будинку та гаража (60 кв. м) приборкали вогнеборці у Корабельному районі м. Миколаєва.

Від ДСНС працювали понад 220 вогнеборців, 56 одиниць пожежної техніки, чергова зміна оперативно-координаційного центру, відділення місцевих пожежних охорон “Миколаївка”, “Секретарка”, “Широколанівка”, “Первомайське”, “Горохівське”, “Семенівка”, “Підгородня” “Музиківське”, “Семенівка”, “Шевченкове”. Допомагало місцеве населення, здійснювалась допомога технікою від приватних підприємців та фермерських господарств.