У Врадіївській громаді поліцейські розповідали населенню про протидію домашньому насильству

Досить часто особи, які постраждали від домашнього насильства, не знають куди можна звернутися за допомогою, і тому про те, що сталося – замовчують, чим ще більше погіршують ситуацію. Тому поліцейський офіцер Врадіївської громади разом з дільничним офіцером відділення № 2 Первомайського райвідділу поліції нагадали громадянам як протидіяти домашній тиранії.

Спілкуючись із місцевими мешканцями, поліцейські зазначили, що першим кроком до припинення протиправних дій кривдників, особливо відносно вразливих і беззахисних категорій, є розголос проблеми знущань якомога більшому колу знайомих та відповідним службам реагування.

Також роздавали населенню буклети, у яких міститься детальне роз’яснення дій у разі вчинення домашнього насильства та до яких органів і установ можна звернутися по допомогу.

Своєчасне звернення - це крок до повноцінного та радісного життя, на яке заслуговує кожна людина. За вчинення насильства у будь-яких його формах і проявах законом передбачена адміністративна відповідальність, а за систематичні знущання - кримінальна.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або його свідком, одразу звертайтеся до найближчого територіального відділення поліції або зателефонуйте на спецлінію 102.