Фахівці служби соцсупроводу, психологи та медики 19 Миколаївського полку охорони порядку завітали до поранених бійців

З метою підтримки поранених військовослужбовців та надання їм допомоги під час періоду лікування та реабілітації, фахівці психологічної служби 19 Миколаївського полку НГУ тісно співпрацюють з завідувачем сектору соціального захисту та супроводу постраждалих лікарні. Її фахівці щодня протягом лікування спілкуються з пацієнтами, а в більшості випадків вирішення проблемних питань потребує залучення усіх зазначених фахівців.

Під час спілкування фахівці змогли обговорити нагальні питання у напрямку соціального захисту та медичної й психологічної допомоги.

«Відвідування травмованих у лікарні допомагають хлопцям зменшити відчуття самотності та відокремленості, що може виникнути внаслідок травм та тривалого перебування у лікарні. Крім того, відкриває можливість для них обговорювати свої почуття та досвід з тими, хто розуміє ситуацію. Соціальна ізоляція, фізіологічні та психологічні труднощі, адаптація до нових умов життя, це те, з чим зіштовхуються наші бійці після поранення. Перебуваючи на відновленні, хлопцям життєво важливо відчувати підтримку та турботу», - поділився думками начальник служби соціального супроводу.

Окрім того, психологи частини, в рамках проекту «Mental tutor» провели сеанс мандало терапії.

Мандалотерапія – це терапевтичний процес, який дозволяє людині досліджувати власні емоції, думки та внутрішній світ. Військовослужбовці, зазвичай тяжко зустрічаються віч-на-віч зі своїми емоціями та почуттями, просто тому, що не знають, як з ними діяти. Мандали символізують гармонію та цілісність, що допомагає захисникам знайти внутрішню рівновагу.

Слід додати, що подібні комплексні відвідування найбільш дієві, адже дають змогу у повному обсязі надати військовослужбовцям першочергову допомогу безпосередньо у лікарні, адже дані служби тісно співпрацюють одна з одною.