Протягом доби миколаївські рятувальники гасили масштабні пожежі лісу та соломи

Минулої доби пожежно-рятувальними підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та місцевих пожежних охорон здійснено реагування на 44 пожежі як в приватному секторі, так і за його межами. Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

37 вогневих випадків площею понад 63 га, пов’язаних із сухою травою, лісосмугами, пожнивними залишками, чагарниками зареєстровано на відкритих територіях у всіх районах області.

Через людську недбалість полум’я дісталось і до приватних житлових секторів, а саме господарчих споруд у с. Новофедорівка Коблівської ТГ Миколаївського району, даху житлового будинку, покрівлі двох літніх кухонь, господарчої будівлі у с. Мартинівському Прибужанівської ТГ Вознесенського району.

Масштабну пожежу мішаного лісу (21 га) та сухостою (2,5 га) в урочищі “Улянівське” філії “Баштанське лісове господарство ”Державного спеціалізованого господарства ”Ліси України” в Софіївській ТГ ліквідовували надзвичайники спільно із працівниками лісгоспу.

Наразі господарі на власних ділянках заготовляють сіно та солому для худоби. Через використання відкритого вогню, необережні дії майже кожного дня фіксуються такого роду займання. Цього разу без зимових “запасів” залишись мешканці в с. Кір’яківка Веснянської ТГ Миколаївського району (горіла солома в тюках в причепі на 100 кв. м), с. Берізки Кривоозерської ТГ Первомайського району (сіно на площі 10 кв.м), а в селищі Березнегувате Березнегуватської ТГ Баштанського району спочатку зайнявся автомобіль ВАЗ 2109, після чого полум’я поширилось на господарчу споруду, дрова, сіно й солому. Рятувальники оперативно загасили пожежу на загальній площі 60 кв. м, не допустивши її поширення на сусідній будинок. Сміття двох приватних металевих гаражів та сміття в одному з них на площі 20 кв. м, де відповідно і виникла пожежа, ліквідовано двома пожежними відділеннями та черговою зміною оперативно-координаційного центру в Інгульському районі м. Миколаєва. Рятувальники за допомогою бензорізака деблокували двері та потрапили всередину для гасіння полум’я. Постраждалих немає.

Від ДСНС цієї “пожежонебезпечної доби” працювали 190 чоловік особового складу, 48 одиниць техніки, відділення місцевих пожежних охорон “Мартинівське”, “Коблево”, “Воскресенське”, “Шевченкове”, “Первомайське”, “Щербані”, “Гур’ївка”, “Горохівське”, люди та техніка лісгоспу, допомога тракторами від фермерських господарств.