Безпека для школярів: поліцейські разом з рятувальниками презентували учням Павлівської гімназії мобільний клас безпеки

Ювенальні поліцейські спільно зі співробітниками ДСНС провели пізнавальні уроки з учнями молодших та старших класів Павлівської гімназії Снігурівської громади.

Мета таких заходів – нагадати молодому поколінню правила безпечної поведінки, сформувати дбайливе ставлення до безпеки свого життя та життя тих, хто поруч.

Поліцейські нагадали учням правила дорожнього руху та з якого віку та де дозволено кататися на велосипедах. Звернули увагу дітей на необхідність дотримуватися правил безпеки, зокрема, дорогою до школи та додому. Розглянули дорожні знаки, зауважили, що кругом треба бути уважними і обережними, проводити своє дозвілля подалі від доріг, переходити проїжджу частину лише по пішохідних переходах та ніколи не перебігати дорогу перед транспортом, що наближається.

Окремо повторили алгоритм дій під час «Повітряної тривоги» та наголосили на необхідності чітко виконувати вказівки дорослих, швидко та без паніки проходити в укриття і не покидати його до оголошення відбою.

Рятувальники розповіли юним слухачам, як діяти під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, та наголосили, щоб діти за жодних обставин не наближалися й не торкалися їх, а одразу повідомляли про знахідку дорослим чи телефонували на спецлінію «101». Також не оминули увагою і тему надання першої домедичної допомоги при різних видах травмування.

На завершення заходу діти з гостями зробили пам’ятні фото. Правоохоронці побажали здобувачам освіти безпечного, безтурботного дитинства, і роздали тематичні листівки.