На Миколаївщині запрацювала нова добровільна пожежна команда

У с. Вільне Запоріжжя Вільнозапорізької територіальної громади Баштанського району розпочала свою роботу добровільна пожежна команда. Вона створена для гарантування безпечних умов життєдіяльності мешканців 22 сіл громади, а це понад 6000 людей.

Відтепер на ліквідацію пожеж у зоні відповідальності в поміч рятувальникам залучатимуться 5 місцевих вогнеборців. Вони нестимуть чергування у добовому режимі, а допомагатиме у виконанні завдань за призначенням сучасний пожежний автомобіль.

Віталій Люшенко, помічник начальника Головного управління з питань функціонування МПО та ДПО зазначив: “Місцеві пожежні підрозділи є необхідною часткою безпеки у віддалених населених пунктах, адже в надзвичайних ситуаціях час на вагу золота. У таких складних умовах відкрито підрозділ вогнеборців, який буде ефективно надавати допомогу у будь-якій надзвичайній ситуації мешканцям свої громади та працювати пліч-о-пліч з професійними надзвичайниками”.

Такі підрозділи відіграють значну роль у забезпеченні безпеки громад та мають на меті мінімізувати ризики, пов'язані з пожежами, і зберегти життя та майно.