Заборона продажу неповнолітнім алкоголю та тютюну: у Братському поліцейські провели рейд торгівельними закладами

Інспекторка ювенальної превенції Вознесенського райуправління поліції відвідала підприємців Братської громади та поспілкувалася із продавцями крамниць про заборону продажу неповнолітнім підакцизних товарів.

Працівникам та власникам торговельних закладів поліцейська наголосила, що діючим законодавством передбачені штрафні санкції за продаж алкогольних та тютюнових товарів клієнтам, які не досягли 18-річного віку. До відповідальності будуть притягнуті не лише власник або адміністрація торгівельного закладу, а й продавець. У разі таких порушень, підприємці та продавці можуть отримати штрафи та втратити ліцензії.

У кожному із відвіданих закладів поліцейська розмістила інформаційні наліпки, що нагадуватимуть і продавцям магазинів, і їхнім відвідувачам про заборону продажу підліткам підакцизних товарів.

Ювенальна поліцейська наголосила, що продавець алкогольних напоїв або тютюнових виробів має право вимагати у покупця, який купує алкогольні напої або тютюнові вироби, документ, що засвідчує його вік, якщо у нього виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У випадку відмови надати такий документ, продаж такого товару цій особі забороняється.

Громадян закликають, якщо ви стали свідками продажу чи купівлі неповнолітнім цигарок або алкоголю - зупиніть і продавця, і дитину. Обов’язково повідомте про такі факти до поліції, зателефонувавши на спецлінію 102.