У Центральному районі Миколаєва вчора гасили дві пожежі

Вчора, 19 вересня, по обіді у м. Миколаєві у Центральному районі майже одночасно виникли дві пожежі. За одним викликом горіло складське приміщення на території підприємства, за іншим повідомленням — сухостій, однак була загроза перекидання вогню на житловий сектор.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечено оперативне реагування на обидва повідомлення.

У першому випадку не допущено збільшення масштабів пожежі та знищення усього складського приміщення. Вогонь ліквідований на площі 10 кв. м.

В другому — вогнеборцям довелось боротись зі стихією у складних умовах, адже полум'я вирувало на крутому схилі, до якого повністю відсутній під'їзд, а дістатись до місця можна було тільки з берега річки. При цьому на момент прибуття вогонь все ж таки “зачепив” одну господарчу споруду на території приватного подвір'я. Тож поки одне відділення вогнеборців гасили захаращений мотлохом сарай, друге відділення відбивали пожежу від сусідніх дворів, інші подали воду до місця пожежі за допомогою мотопомпи, доставивши її до місця човном. Завдяки своєчасно вжитим заходам загоряння все ж таки вдалось приборкати.

В обох випадках причини виникнення наразі встановлюються.