Делегація з Миколаєва відвідала німецьке місто-побратим Бедбург

Офіційна делегація Миколаєва відвідала німецьке місто Бедбург. Робоча зустріч відбулася з 20 по 22 вересня.

Нагадаємо, що меморандум про взаєморозуміння та солідарне партнерство між Миколаєвом та Бедбургом був підписаний 2 листопада 2022 року. За цей час партнери у якості гуманітарної допомоги передали нашому місту очисні станції, спеціалізовану техніку та різдвяні подарунки для дітей. А у Бедбурзі протягом 2022-2023 років відбулися культурні заходи за участі миколаївців - представників української діаспори.

На зустрічі німецьких партнерів ознайомили з ситуацією в Миколаєві, презентували кроки по створенню майстер-плану і стратегії розвитку міста та заходи щодо моніторингу міжнародної допомоги, яка була отримана нашим містом. Також обговорили можливі напрямки майбутньої співпраці.

Мер Бедбургу Саша Сольбах разом з представниками Миколаєва відкрив міський захід до Всесвітнього дня дитини та традиційний Фестиваль культур. Представник миколаївської делегації начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров подякував народу Німеччини та мешканцям Бедбургу за підтримку миколаївців та передав меру прапор нашого міста.

На культурних заходах виступив народний ансамбль естрадного танцю «Каприз» миколаївського Палацу культури «Молодіжний» (керівник Юлія Захарова). Танцювальний дитячий колектив приїхав на запрошення Асоціації побратимів міста Бедбург.

Усі дні візиту українську делегацію супроводжувала Анна Нодделанд, представниця мерії Бедбургу з питань партнерства. Вона ознайомила миколаївців з містом.