На Баштанщині поліцейський офіцер громади провів із ліцеїстами профілактичну бесіду

Щоб нагадати дітям про безпечну поведінку під час канікул, до Явкинського ліцею завітав шериф Баштанської громади Іван Чернов.

Поліцейський розпочав бесіду із заходів безпеки під час сигналу повітряної тривоги. Також нагадав дітям, якщо виявили підозрілі та вибухонебезпечні предмети ні в якому разі не можна їх брати до рук. Негайно слід повідомити про небезпечну знахідку дорослим або зателефонувати на спецлінії 101 або 102.

Напередодні шкільних канікул, шериф громади не оминув увагою і вимоги Правил дорожнього руху. Перевірив, чи пам’ятають неповнолітні, що перетинати проїзну частину дозволяється лише на пішохідних переходах та на дозволяючий рух сигнал світлофора.

Крім того, в темний час доби слід одягати яскравий одяг або позначати себе світловідбиваючими наліпками, браслетами або жилетами. Роз’яснив підліткам, що керувати мопедами та мотоциклами, дозволяється лише при досягненні 16-річного віку і тільки при умові отримання посвідчення водія з відповідною категорією. У разі недотримання цих вимог, відповідальність за такі порушення будуть нести їхні батьки.