Миколаївський осередок Української Академії лідерства попросив у депутатів фінансової допомоги та запросив у гості

Миколаївський осередок Української Академії лідерства попросив у депутатів фінансової допомоги та запросив у гості

Миколаївський осередок Української академії лідерства може залишити Миколаїв. Причина - невизначеність із приміщенням в якому розташовується заклад. Про це повідомив у ході сесії Миколаївської міської ради Олександр Медведєв - менеджер УАЛ Миколаїв. Він розповів, що наразі академія арендує приміщення в Корабельному районі на базі готелю «Металург». У академії лідерства виникли проблеми з недешевою орендою приміщення, тому керівництво закладу звернулось по допомогу до міської та обласної влади. Аренда приміщення складає понад два мільйонів гривень на рік. Якщо питання не буде вирішено найближчим часом, є велика ймовірність, що академія змінить своє місце перебування, адже вже є пропозиції з інших міст, - розповів Олександр Медведєв.

Прохання від керівництва академії до міста надати тимчасову фінансову допомогу в розмірі близько 1 млн. грн. щоб УАЛ могла рухатись далі й думати над тим, як розв'язати проблему з приміщенням.  

О.М.: Майбутнє Української академії лідерства можливе, якщо буде відгук від міста і він партнерів. Цей відгук може бути у вигляді приміщення чи іншої підтримки. 

 

О.М.: Мова іде про те, що академія - це ресурс для Миколаєва. І важливо його зберегти. Цей ресурс дозволить завести додаткові інвестиції в місто і дозволить створити можливості для молоді. Це можливості зустрічі і навчання в топових викладачів в Україні, можливість для молоді поїхати навчатись в будь-який осередок по Україні. Це ряд урбаністичних перетворень, які ми робимо в Миколаєві сьогодні.

Якщо ж питання не вирішиться, є виликий ризик, що УАЛ залишить Миколаїв.

О.М.: Ми маємо пропозиції від ряду інших обласних центрів в Україні.

Міський голова Олександр Сєнкевич пояснив, що перед тим, як депутати прийматимуть рішення, їм необхідно ознайомитись із роботою академії.

Олександр Медведєв запросив депутатів Миколаївської міської ради у гості.