В Миколаєві презентували бізнес-проекти внутрішньо переміщенних осіб та людей з інвалідністю

В Миколаєві презентували бізнес-проекти внутрішньо переміщенних осіб та людей з інвалідністю

Це вже другий соціальний бізнес-інкубатор "Друге дихання", який організовує Миколаївська філія "Української асоціації учасників та інвалідів АТО". Якщо минулий проект був направлений лише на учасників бойових дій на Сході України, то цього разу в ньому взяли участь внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю, розповідає керівник проекту Ілля Шполянський.

Ілля Шполянський

Презентували 12 бізнес-проектів, які найбільше просунулись у своєму розвитку. Сфери діяльності різноманітні, від "хенд-мейду" чи створення свого садового товариства до виробництва малих металоконструкцій. 

На зустріч запросили бізнесменів, політиків, громадських діячів. Учасники розказували про свої проекти, а люди з досвідом давали поради, як потрібно розвиватись та як потрібно вкладати гроші. Свою допомогу пропонують і банки.

В цьому році, 20 квітня проект завершується і всі бізнесмени-початківці виходять у відкрите плавання.

Дмитро Оборонько

Були присутні на презентації і представники центру зайнятості. Вони виступили основними партнерами бізнес-інкубатору. Ми запропонували нашим учасникам включитись в цьому проекті, - розповів Дмитро Оборонько - директор Миколаївського обласного центру зайнятості. В майбутньому людина може отримати одноразову фінансову допомогу і йти працювати з цією програмою. Більше того, таких осіб півроку супроводжують спеціалісти центру зайнятості.