Місто, яке дихає. В Миколаєві відкрилась персональна виставка Леоніда Ященка

Місто, яке дихає. В Миколаєві відкрилась персональна виставка Леоніда Ященка

В міському палаці культури та мистецтв відкрилась персональна виставка Леонада Ященка. На рахунку художника - 11 персональних виставок, приймав участь у 9-ти всеукраїнських виставках та виставці творів мистецтв МИколаївської області у місті Батумі (Грузія)

Тут багато різних робіт, як за рівнем, так і за технікою, - розповідає художник. Найбільше він полюбляє зображувати місто у всіх його проявах.

Миколаїв старий і сучасний оживає на полотнах Леоніда Ященка. Фігурки людей поспішають у своїх справах, пробігає вуличкою старенький трамвай. І якщо довго вдивлятись в полотна, то можна відчути гомін, стукіт трамвайних коліс, хлюскіт дощу чи зимовий спокій. Через архітектуру, через міський пейзаж можна передати стільки ж емоцій та настрій, як і через портрети чи квіти, - розповідає Леонід Ященко. Тому його старенькі будиночки, храми ніби дихають. Вони живий, невід'ємний організм цього міста. 

До речі тут не тільки Миколаїв. Є інші куточки різних міст світу, якими надихався художник. Навпроти деяких хочеться сісти і просто дивитись, прогулюватись ними ніби насправді вдихаючи солений присмак моря чи наприклад відчувати, як тануть на язиці сніжинки, що падають, здається, прямісінько в тебе. Є і незвичні для Леоніда Ященко портрети та натюрморти.

А якщо уважно оглянути всю виставку, то помітно, що художник намагається експерементувати. В кожній роботі він приміняє різну техніку. 

Леонід Ященко

Л.Я.: Я работаю над тем, сейчас пытаюсь найти технически новые формы подачи. Может на первый взгляд покажется, что здесь все одинаково. На самом деле, тут все сделано в разных техниках, в масле, в акриле, с использованием совмещенной техники. Это открывает широкие возможности. Я хочу соединить плохосоединяемые вещи. Абстрактный подход к композиции и реальные вещи. Если вы присмотритесь к некоторым работам, они начинаются как абстрактные пятна, а потом я их довожу до какого-нибудь узнаваемого состояния.

Експозиція виставки у кількості понад 60 робіт працюватиме до 4 лютого.

Олег Дорош