Рятувальники розповіли миколаївцям правила поведінки на льоду

Рятувальники розповіли миколаївцям правила поведінки на льоду

Миколаївські рятувальники в черговий раз провели профілактичний рейд по заледенілим річкам Інгул та Південний Буг, в районі міського пляжу Стрілка та мікрорайону Варварівка Центрального району м. Миколаєва. Для проведення заходу був задіяний катер на повітряній подушці "Торнадо". Про це повідомляється на офіційному сайті  Головного управління ДСНС України у Миколаївській області

Фахівці ДСНС спілкувалися із рибалками, а також усіма, хто вийшов на лід, про небезпеки заледенілих водних об’єктів, надали рекомендації щодо порядку дій у разі виникнення загрози або при проломі льоду, наголосили на ризику переохолодження та обмороження, розповіли про те, як цього не допустити.

Також рятувальники познайомили із спеціальною технікою, яку мають на озброєнні, зазначили основні складнощі, які можуть виникати в процесі порятунку людини на воді взимку, продемонстрували роботу катеру  на повітряній подушці «Торнадо Ховеркрофт».

Цього ж дня подібні заходи пройшли в усіх районах області. Співробітники Служби порятунку спілкувалися із громадянами та навчали їх правилам безпечної поведінки на льоду.

Загалом протягом заходів було охоплено близько 40 осіб, які до того ще й отримали інформаційні листівки, буклети.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області звертається до громадян! Пам’ятайте, що крига - небезпечна. Не важливо, яка температура повітря на вулиці, та як довго триває морозна погода. Лід може бути пошкодженим, крига замерзнути нерівномірно (біля берегу більш товста та тонша на середині водойму) тощо. Крім того, якщо ви все ж таки йдете на лід, не забувайте про правила безпеки. Не збирайтеся великою групою людей на одній частині льодового покриття, не перевіряйте її на міцність стрибаючи на одному місці. Бережіть себе та своїх близьких! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101»!