У Миколаєві виділять майже 2 млн.грн. фінансової допомоги міській стоматологічній поліклініці

У Миколаєві виділять майже 2 млн.грн. фінансової допомоги міській стоматологічній поліклініці

Депутати Миколаївської міськради погодили виділення міській стоматологічній поліклініці фінансування в розмірі 1 млн. 955 тис.грн. на оплату планової стоматологічної допомоги пільговій категорії населення. Питання обговорювалося в ході сесії 21 травня, але прийняли його на засіданні 9 червня в ході перерозподілу бюджету, повідомляє кореспондент СВIДОК.info.

З ініціативою виділення коштів місцевого бюджету виступила Марія Грачова, яка нагадала, що зазначений заклад надає безкоштовну ургентну стоматологічну допомогу дітям і дорослому населенню.

«Однак кошти, які виділяє НСЗУ і надання платних послуг покриває лише 40% необхідної щомісячної потреби установи. Значно знизився фінансовий стан підприємства і з COVID-19», - зазначив депутат.

У свою чергу, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич підтримав дану пропозицію. За словами міського голови, на сьогоднішній день склалася несприятлива ситуація з дитячими стоматологічними поліклініками.

«Це відбувається тому, що вартість послуг, яку компенсується НСЗУ, за одну пломбу становить 34 грн. Але цих коштів не вистачає навіть на те, щоб заробити на мінімальну зарплату медикам. Тому, вивчивши досвід окремих обласних центрів, ми побачили, що вони приймають свої програми співфінансування з місцевого бюджету. Ця програма вже прийнята нами в минулому році, однак вона не підкріплена грошима», - зазначив Олександр Сєнкевич.

Зазначені кошти будуть перерозподілені за рахунок економії на енергоносіях по управлінню освіти в зв'язку зі зменшенням витрат під час дистанційного навчання.