В Миколаєві усунуть наслідки неякісного ремонту даху в ОСББ: депутати погодили питання

В Миколаєві усунуть наслідки неякісного ремонту даху в ОСББ: депутати погодили питання

Члени планово-бюджетної комісії Миколаївської міськради підтримали звернення до Департаменту ЖКГ про необхідність термінового усунення наслідків неякісного виконання робіт даху ОСББ «Вітрильний-11». Про це стало відомо в ході засідання вищевказаної комісії у вівторок, 22 червня, передає кореспондент СВIДОК.info.

За словами голови комісії Федора Панченко, в 2018 році «Вітрильний-11» отримав фінансування з коштів місцевого бюджету в рамках міської програми по підтримці ОСББ.

«За зазначені кошти провели капремонт даху. У той час, як виконувався капремонт, неодноразово представники ОСББ зверталися до Департаменту ЖКГ із зауваженнями щодо якості виконання робіт. Вони вказували на ті недоліки і недоробки, які були зроблені не за технологією. Однак з ними в суперечку вступив технагляд Департаменту ЖКГ та проти волі мешканців були підписали акти і прийняті роботи, що дало на той час можливість отримати підрядною організацією гроші. Після цього було відкрито кримінальне провадження, було представлено звинувачення співробітникові технагляду - вона вже звільнена і йде суд. Слідством було встановлено, що вона була в змові з цієї підрядною організацією, представники організації також перебувають під слідством і судом. Однак жителям цього будинку не легше, тому що в кількох місцях дах стала текти і зараз їх постійно топить, коли йдуть дощі», - зазначив депутат.

Після чого Федір Панченко запропонував звернутися за дозволом вищевказаної ситуації з дахом до Департаменту ЖКГ.

Однак серед частини депутатів виникли сумніви щодо доцільності виділення незапланованих коштів на усунення недоліків приватної організації.

«Те, що наш технагляд підписав акти підроблені - це особиста відповідальність цієї людини. Але якщо кримінальним провадженням буде встановлено, що були внесені недостовірні дані, були підписані підроблені акти, то це пряма відповідальність підрядної організації», - зазначив Дмитро Січко.

У свою чергу Федір Панченко запевнив, що пред'являти на сьогоднішній день претензії до винного підряднику рівносильно спілкування з каменем:

«Так, ми виграємо всі суди у них, але це просто папірець. Ця організація - це просто папірець. Усе. А люди там живуть зараз. Пройшов рік і люди страждають прямо зараз, поки ми розбираємося в юридичній площині».

Крім того, депутат припустив, що в Департаменті ЖКГ існує аварійний фонд або фонд з поточного ремонту, за кошти якого можна провести вищевказані роботи по даху.

В результаті члени комісії підтримали зазначене звернення.