У Миколаєві назвали причини повільного облаштування «бетонки» на Новозаводській

У Миколаєві назвали причини повільного облаштування «бетонки» на Новозаводській

Облаштування першої асфальтної дороги у нашому місті достатньо затягнулося, але на це є низка причин. Нагадаємо, що зараз у бетоні облаштовують вул. Новозаводську – вона має стати «коридором» для вантажівок, які прямують до портів міста.

Про це у коментарі кореспонденту СВІДОК.info повідомив перший віцемер Віталій Луков.

«Робота іде дуже довго. Для прикладу: держава, коли «вказує пальцем», бере на себе відповідальність і будуються дороги — для людей є ефект. У нас так не виходить вказати, але ми беремо на себе відповідальність. Ми знаємо підрядника, який будував дорогу, розраховуємо середню вартість, вартість відповідає середньозваженим цінам в Україні. Ні для кого не секрет, що ми визначаємо переможця через систему «Прозоро», але і вона не дуже досконала і відпрацьована», - зазначив він.

Перебуваючи свого часу на посаді міського голови Вознесенська, Віталій Луков навів приклад участі у міжнародних торгах. Там, за його словами, більше нюансів за рахунок того, що замовник бере на себе більше відповідальності, але є зауваження щодо ефективності, спільної відповідальності і т.п.

«Зрештою ми в України більше несемо відповідальність за результат роботи. Інколи цінові ігри під час торгів призводять до того, що ми отримуємо не той результат. Дуже складно і дуже мало спеціалістів в Україні, які складуть детальні тендерні умови настільки чітко та ясно, аби все передбачити, - підкреслив Луков. - Всі ми хочемо під час будівництва великого об'єкту використовувати лише якісні матеріали. Треба робити все якісно та дорого, якщо ти робиш об'єкт надовго. Все ж таки головне не ціна, а ефективність».

Повертаючись до облаштування дороги на Новозаводській, то заступник мера зазначив, що підрядник наразі не має фінансової спроможності закінчити весь об'єкт, і облаштовує дорогу чергами.

«Він (ред. підрядник) робить певну кількість роботи і чекає від нас коштів. Ми профінансували - і він рухається далі. Певно, у нього замало оборотних коштів та техніки. На жаль, такий критерій у «Прозорро» не вписати. Але договір з ним ми не розриваємо і він продовжує роботу», - резюмував Луков.

Нагадаємо, що вулицю Новозаводську у бетоні облаштовують від залізничного вокзалу до Херсонського шосе.