Миколаївська облрада звернулась до світових лідерів з вимогою закрити небо над Україною

Миколаївська облрада звернулась до світових лідерів з вимогою закрити небо над Україною

Миколаївська обласна рада направила звернення до світових лідерів щодо необхідності закриття неба над Україною для авіації та ракет окупанта.

Про це повідомила голова обласної ради Ганна Замазєєва.

«Вже 10 днів на території України триває повномасштабна війна, яку розв’язала Росія.  

З перших днів збройної агресії, літаки і ракети окупаційних військ атакують мирні українські міста та села. Ворожа авіація щоденно наносить удари по житлових кварталах, лікарнях, дитячих садках та дитячих будинках. Руйнується критична інфраструктура українських міст та сіл. 

Від ворожих обстрілів та бомбардувань вже загинуло сотні мирних громадян, у тому числі і діти. Постраждали і залишились без даху над головою – тисячі українців! 

Поки Збройні сили України відбивають десятки атак та захищають наші мирні міста на нашій землі, окупанти підступно продовжують бомбити мирних людей з повітря!

Миколаївська обласна рада, як вищий представницький орган регіону, не може спокійно спостерігати за тим, що відбувається і сьогодні ми направили звернення до світових лідерів в якому підтримали позицію Президента України Володимира Зеленського про необхідність закриття неба над Україною для авіації та ракет окупанта.

Переконана, що представники інших представницьких органів Миколаївщини усіх рівнів, зроблять аналогічні кроки.

Нам люди довірили прийняття рішень і зараз саме час робити рішучі кроки, тиснути на світову спільноту і вимагати єдиного правильного рішення від них!

Слава Україні».

Замазєєва також опубліковала документи.