Цілодобовий режим роботи та прийом пацієнтів з усього міста: як в Миколаєві працює лікарня №4

Цілодобовий режим роботи та прийом пацієнтів з усього міста: як в Миколаєві працює лікарня №4

Цілодобовий режим роботи та прийом пацієнтів з усього міста – лікарня №4 зараз надає медичну допомогу усім, хто її потребує. Зараз тут перебувають хворі з усього міста та навіть з області, адже сезонні хвороби та загострення нікуди не поділись.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентів телеканалу «МАРТ».

Зазвичай навесні більшає пацієнтів з хронічними хворобами, тож у терапевтичному відділенні майже не залишається вільних палат.

- Всіх пацієнтів з усього міста, з різними патологіями: захворюваннями органів дихання, органів шлунково-кишкового тракту, серцево-судинними хворобами. Тобто ми надаємо допомогу всім на сьогодні. Не територіально, а навіть з передмістя до нас приїздять пацієнти. Нещодавно до нас жінка з Очакова зверталась, тому що там зараз проблеми з наданням медичної допомоги, деякі лікарі поїхали і на жаль не всі можуть отримати медичну допомогу, — розповіла завідувачка терепевтичного віділення Оксана Ніколаєва.

Оксана Ніколаєва

У міській лікарні №4 більшість медичного персоналу лишилась у Миколаєві та продовжує надавати допомогу своїм пацієнтам. На своїх місцях і персонал неврології, їх пацієнти, як правило, особливо тяжкі хворі.

При лікарні також продовжує працювати амбулаторія. Щоденно пацієнтів приймають сімейні лікарі. Потреби у людей абсолютно різні, наприклад: 84-річну пані Надію на прийом привіз онук Станіслав. Бабусі замінили суглоб і після їй потрібні щоденні перев’язування.

- Робили бабусі операцію, змінили тазостегновий суглоб після падіння. Вже потроху одужуємо. Зараз на перев’язування приїхали і зняли шви, — поділився він.

Станіслав

Медпрацівники зізнаються, що через війну в аптеках міста з’явився дефіцит певних ліків. Цю прогалину як можуть заповнюють волонтери із західної України та з-за кордону. Окрім медикаментів лікарня отримує нове сучасне обладнання. Особливо важливе те, що призначене для реанімаційного відділення, як наприклад два надсучасні апарати вентиляції легень.

Всі ліки від благодійників та волонтерів сортують за різними медичними показниками, датою та призначенням. А вже згодом їх отримують пацієнти лікарні.

- Ми фасуємо препарати за строком придатності, кількістю в пакуванні, скільки пігулок яких, і за роком випуску, щоб 2023-й зараз використовувати, а 2024-й та подальші роки пізніше. Зараз от серія антибіотиків: дозування, кількість, строк придатності, діюча речовина препарату, — розповіла медична сестра Гюльзар Гайбатова.

Лікарських засобів надходить дуже багато, додає медичний директор лікарні Тетяна Михайлова. Тому у вільний від основної роботи час весь персонал займається їх сортуванням.

Лариса Дергунова

А головна лікарка медичного закладу Лариса Дергунова переконана, що лікарня №4 надає свій посильний внесок у загальну перемогу України над ворогом і сподівається, що день, коли останній окупант покине нашу землю вже осо-ось настане.