Артисти Миколаївського театру підготували творчу підтримку для переселенців

Артисти Миколаївського театру підготували творчу підтримку для переселенців

Незважаючи на складний час, викликаний війною в Україні, артисти Миколаївського академічного художнього драматичного театру не припиняють свою роботу.

Про це у коментарі СВІДОК.info повідомив художній керівник театру Артем Свистун.

За його словами, на жаль театр зараз не приймає глядачів, але тішить їх онлайн-виставами. Доробку вистав підготували на каналі театру у соцмережах.

"Наші артисти дуже скучили за діалогом з глядачем без бар'єрів. Нещодавно нами було прийнято рішення проводити виїзні спектаклі для вимушених переселенців  в нашому місті. Велику допомогу нам надав "Червоний хрест" - за це їм велика подяка", - підкреслив він.

За словами Артема Свистуна, ключова ціль таких творчих подарунків - підбадьорити українців.

"Слова підтримки, відчуття безпеки - це зараз головне для них. Дітям і дорослим дуже подобаються виступи наших артистів та вокалістів. Я гадаю, вони у захваті, - підкреслив директор театру. - Окрема подяка головному режисеру Євгену Курману та нашим артистам: Атанасова Валерія, Васильєва Марина, Мезенцева Анастасія, Місанчук Денис, Сокольченко Євген, Черемушов Григорій. Звукорежисер Олексій Михайлов. Музичний керівник Катерина Мирзоян".

Місця проведення вистав тримають у таємниці задля безпеки.

"Ми також починаємо створювати тематичні вистави - для найменших глядачів ми підготували серію казок. Сподіваюсь, їм дуже сподобається", - каже він.

Артем Свистун зазначив, що артисти на своєму творчому фронті наближають перемогу України.

Нагадаємо, що з початком війни миколаївські театрали почали виготовляти прапори України та одяг для захисників.