Посівну, де це можливо, завершили на 80-85 % – начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім

Посівну, де це можливо, завершили на 80-85 % – начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім

На Миколаївщині в частині районів, де не відбуваються бойові дії, посівну майже завершено. Про це проінформував начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

«Голови райдержадміністрацій повідомляють, що там, де це можливо, посівну кампанію завершено на 80-85 %», – сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

При цьому він зауважив, що в області спостерігається брак палива через проблеми з логістикою.

«Ситуація з паливом погана. Ми перебудували логістику, але вона поки що фізично не справляється. Нам пообіцяли, що протягом тижня-двох ця ситуація повністю вирівняється», – сказав начальник ОВА.

Як стверджує Віталій Кім, аграрії придбали добриво і пальне й тепер будують додаткові склади, аби не витрачати час на доставку, адже часу тепер – через утруднену логістику – потрібно більше.

«Вони собі готують склади, щоб усе необхідне можна було зберігати довше й потім вивозити продукцію. Загалом люди розуміють, що треба жити далі, й посівну вони проводять», – підсумував голова ОВА.

Нагадаємо, що раніше перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко обговорила з послом Великої Британії захист глобальної продовольчої безпеки шляхом сприяння транспортуванню українського зерна на світові ринки.