Російська ракета в Миколаєві зруйнувала частину архітектурної пам'ятки «Дача Кудрявцева»

Російська ракета в Миколаєві зруйнувала частину архітектурної пам'ятки «Дача Кудрявцева»

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням.

Під час одного з обстрілів Миколаєва, російські загарбники поцілили ракетою в будівлю архітектурної пам'ятки «Дача Кудрявцева». Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Частина однієї з будівель історичного комплексу вщент зруйнована. Інша частина залишилась без вікон, з понівеченими перегородками та тріщинами на несучих стінах.

Від уламків та вибухової хвилі ушкодження отримали також і всі інші будівлі комплексу. Там також вибиті шибки та двері, зі стелі відкололися тиньк з залишками ліпнини.

Багато років «Дача Кудрявцева» простоювала і руйнувалась. Лише зараз, у передвоєні часи, пам'ятка отримала шанс бути реставрованою під готельно-ресторанний комплекс.

«Дача Кудрявцева» була збудована у ХІХ столітті багатим поміщиком Дмитром Кудрявцевим. На сьогодні це єдиний хоч якось збережений маєток часів Російської імперії в Миколаєві.

Доля самого Кудрявцева також доволі красномовна. Наприкінці ХІХ століття через утиски зі сторони російської влади він вимушений був емігрувати з Миколаєва до Швейцарії.