Виявлення корегувальників в Миколаєві продовжується: Замазєєва розповіла, як проходить операція

Виявлення корегувальників в Миколаєві продовжується: Замазєєва розповіла, як проходить операція

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва в ефірі телемарафону розповіла, як проходить подовжена комендантська година в Миколаєві.

Нагадаємо, вона триватиме до 5 ранку понеділка, 8 серпня.

«Зараз проходять перевірку всі мешканці Миколаєва. Виїзд дозволяється тим, у кого були куплені заздалегідь квитки. За наявності квитка та документів, в принципі, можна залишити місто. Всі, хто в місті, закупилися продуктами, водою та продовольчими товарами на декілька діб. Населення розділилося на кілька груп: ті, які вирішили відпочити, навіть поспати і виїхали за межі міста. Вони проходили перевірку вчора на блок-постах. І ті, хто залишились — вони проходять перевірку зараз. В принципі, люди нормально до цього ставляться, бо розуміють, що це безпека всього міста».

Замазєєва уточнила, як проходить перевірка мешканців Миколаєва: ходять по квартирах і перевіряють документи та мобільні телефони.

Вона також повідомила, що вже виявлено зрадників.

«Колаборанти та сепаратисти — вони є. Сказати, що їх багато, то так не можна сказати. Але справа поділяється на три етапи: знайти їх, потім засудити, не дозволяти їм виходити під заставу, бо це може бути небезпечно для них самих, або ж відправляти до тих, на кого вони працюють».

Голова облради додала, що більш докладну інформацію, напевне, оголосять в понеділок.