У Миколаєві почали реконструкцію очисних споруд каналізації, які постраждали від обстрілу

У Миколаєві почали реконструкцію очисних споруд каналізації, які постраждали від обстрілу

У Миколаєві реконструюють очисні споруди каналізації, пошкоджені вибухами. Допомагають з відновленням інфраструктури данські партнери Embassy of Denmark in Ukraine.

Про це повідомила прес-служба міської ради з посиланням на МКП "Миколаївводоканал".

"Днями фахівці підрядної організації на замовлення підприємства завершили один з етапів відновлення систем аерації. Внаслідок обстрілів минулого року постраждали спеціальні бетонні резервуари, так звані аеротенки, де відбувається біологічне очищення стоків за допомогою мікроорганізмів", - йде мова у повідомленні.

Зазначається, що упродовж березня 2023 року фахівці замінили близько двох кілометрів спеціальних труб, якими подається кисень для підтримки життя бактерій.

Реконструкцію очисних споруд каналізації міста продовжуватимуть. Так, керівництво "Миколаївводоканалу" підписало угоду з представниками Турецької Республіки. У планах - відновити всі етапи в процесі біологічного очищення стоків.

Довідка: зараз щодоби з міста надходить до 40 тис. куб.м. стоків. Процес очищення, а це механічний та біологічний етап, триває близько 8 годин.