У Миколаєві тривають навчання з підготовки прийомних батьків та опікунів

У Миколаєві тривають навчання з підготовки прийомних батьків та опікунів

У Миколаївському обласному центрі соціальних служб станом на квітень 2023 року триває навчання для кандидатів у прийомні батьки, опікуни, усиновлювачі, патронатні вихователі, батьки-вихователі. З початку 2023 року навчання пройшли 26 людей.

Про це в ефірі Українського радіо розповіла начальниця відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Миколаївського обласного центру соціальних служб Наталія Гайдай.

"Періодичність навчань відповідно до набору групи, приблизно один раз на місяць, один раз на два місяці. Із початку 2023 року відбулось навчання двох груп. Шостого квітня розпочали навчання із третьою групою. Нам надходять подання від служб у справах дітей, центрів соціальних служб, центрів з надання соціальних послуг в тергромадах щодо кандидатів. Як тільки збирається група, розпочинаємо навчання", — розповіла Наталія Гайдай.

За словами Наталії Гайдай, освітня програма розрахована на чотири тижні.

"Це вісім занять за освітньою програмою. Термін — чотири тижні, плануємо заняття два рази на тиждень. Домовляємось з групою щодо зручних днів. Останній час по два дні поспіль, адже кандидатам так легше діставатись до місця занять, оскільки у нас кандидати не лише з Миколаєва, а й з громад усієї області", — пояснила Гайдай.

Наталія Гайдай розповіла, що навчання відбуваються за програмою 2022 року, відповідно до якої є можливість об’єднувати всіх кандидатів в одну групу.

"Під час навчання кандидати можуть змінити свою думку. Наприклад, вони прийшли, як опікуни, але готові бути усиновлювачами. І тоді за результатами навчання отримують довідку не для опікунів, а довідку громадянина України, який бажає усиновити дитину.