До Миколаєва завітали медики Першого військового ветеринарного шпиталю

До Миколаєва завітали медики Першого військового ветеринарного шпиталю

Допомога чотирилапим правоохоронцям. До поліцейського кінологічного центру Миколаєва завітали медики Першого військового шпиталю ветеринарної медицини на чолі з відомим професором Кирилом Чумаковим. Лікарі обстежили собак, які разом з поліцейськими несуть службу.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Німецькі, бельгійські та швейцарські вівчарки, лабрадори, кане-корсо та спаніель – саме такі породи собак виховуються у поліцейському кінологічному центрі. 29 чотирилапих вихованців щодня допомагають поліцейським нести службу, розшукувати людей за слідом чи під завалами, виявляти наркотики, вибухові речовини, зброю та боєприпаси. Аби хвостаті були здоровими та сильними, їх систематично оглядають ветеринари. Цього разу у Миколаїв завітали медики Першого військового шпиталю ветеринарної медицини.

Допомогу фахівців лікувального закладу отримують тварини на лінії фронту, евакуйовані чотирилапі та собаки кінологічних центрів поліції і рятувальників. Польовий ветеринарний шпиталь професор ветеринарної медицини Кирило Чумаков створив ще у 2018 році. Після повномасштабного російського вторгнення заклад став опорним і функціонує на базі Хмельницької державної ветеринарної лікарні. За три дні лікарі оглянули всіх собак Національної поліції в Миколаївській області.

Тож миколаївські поліцейські можуть бути спокійні, адже разом з ними працюють не лише добре навчені, а й здорові службові собаки.