У Миколаєві стартувало навчання майбутніх водіїв тролейбусів: новий набір незабаром

У Миколаєві стартувало навчання майбутніх водіїв тролейбусів: новий набір незабаром

Зараз велику кількість вакансій у місті Миколаєві безпосередньо пропонують комунальні підприємства, одним з яких є «Миколаївелектротранс».

Наразі тут відновили курси підготовки водіїв тролейбусів, повідомляє кореспондент СВІДОК.info. Перші навчання майбутніх водіїв вже стартували.

 «У нас є 60 одиниць транспорту, який може вже сьогодні надавати послуги миколаївцям з перевезенням міським електричним транспортом у саме тролейбусами. У нас велика проблема в кількості водіїв. На сьогодні це 64 водії, і ми не можемо забезпечити рух всього транспорту, який наявний в парку. Ми не можемо наразі забезпечити потреби людей, адже з кожним днем збільшується кількість тих, хто повертається до міста. Саме тому ми відновили курси з підготовки водіїв, також збільшили розмір стипендії до 6700 гривень на місяць. Відсьогодні ми розпочинаємо набір на навчання водія трамвая. Ми будемо навчати нон-стоп, щоб збільшити водійський штат. З кожним учнем підписується договір, що по завершенню навчання вони мають відпрацювати на підприємстві певний період», - зазначає директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана.

Зокрема опанувати нову професію на підприємство прийшли 22 майбутніх керманичів тролейбуса – це рекордна кількість учнів за останні роки.

«Я сподіваюсь, що і через 3,5 місяці буде двадцять два нових водії сядуть за руль тролейбуса», - зазначив він.

Переваги отримання нової професії очевидні: безкоштовне навчання, стабільна виплата стипендії, надалі працевлаштування до дружньої команди «електротрансу», гідна заробітна платня та соціальний пакет.

«Навчання проходитиме у два етапи: як теоретична частина, так і практична. Спочатку учні вчать теорію: їм, показують якісь теоретичні приклади. Потім вони виходять з водіями інструкторами на маршрути, де їздять за кермом тролейбуса. Останній фінал це саме практика на лінії з водієм інструктором. Всього навчання триває 3,5 місяці», - зазначив Сметана.

Своєю чергою, директор Миколаївського центру зайнятості Дмитро Оборонько зазначив, що учням видали п'ять ваучерів. Завдяки цим ваучерам, підприємство не буде витрачати на п'ять учнів кошти. Ці кошти будуть покриті коштом центру зайнятості.

Майбутній водій тролейбуса Євгеній дізнався про курси на сторінці мера Олександра Сєнкевича. На вагання не було часу.

«Я завжди цікавився роботою водія, а тут ще побачив, що є можливості навчання та є стипендія, тому вирішив себе спробувати в чомусь новому. Сподіваюся на співпрацю з «Миколаївелектротрансом», - каже він.

Набір до нових груп водіїв відбудеться вже незабаром. Головні вимоги: кандидату має бути не менше 21 року, необхідна наявність паспорта з пропискою, ідентифікаційний код, середня загальна освіта, відсутність медичних протипоказань та, бажано, досвід керування транспортом. В перспективі підприємство потребує близько 200 водіїв, адже Миколаїв очікує на партію нових тролейбусів, у тому числі на автономному ході.