У Миколаєві відбулось відкриття виставки «В єднанні з Богом»

У Миколаєві відбулось відкриття виставки «В єднанні з Богом»

Виставка української домашньої ікони та культового світського живопису “В єднанні з Богом” відкрилася сьогодні в обласному художньому музеї ім. Василя Верещагіна. Протягом місяця усі охочі можуть долучитися до її перегляду. Перші відвідувачі з захоплення відзначили, що всі образи представлені в експозиції надзвичайно світлі та символізують перемогу добра над злом.  

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

В Музеї імені Василя Верещагіна почала працювати виставка під назвою “В єднанні з Богом”. В експозиції представлено більше 300 хатніх ікон та зразки культового світського живопису. Відвідувачі можуть побачити як сучасні роботи миколаївців, так і твори, що представляють Італійську, Болонську та Венеціанську художні школи .

Виставка знайомить відвідувачів з роботами, як маловідомих так і знаних митців. В експозиції є твори Леандро Басанаса та Дмитра Балюков. За словами директора музею, члена національної спілки художників України Сергія Рослякова, представлені ікони – з приватної колекції миколаївця, який збирав її протягом багатьох років. Ім”я власника залишилося неназваним, однак зазначено, що зібрання, одне з найбільших в країні та складається з суто українських ікон.

Усі ікони по-своєму унікальні. На виставці представлено образи Ісуса Христа, Божої Матері,  Святого Миколая та інші. Відвідувачі кажуть: усі ікони викликають захоплення.

Виставка працюватиме протягом місяця, тож усі охочі мають можливість оцінити майстерність іконописців та талант художників, чиї роботи представлені в експозиції.