Урбаніст з Данії допоможе у розробці концепції велоінфраструктури для Миколаєва

Урбаніст з Данії допоможе у розробці концепції велоінфраструктури для Миколаєва

На початку квітня Миколаїв відвідав данський урбаніст, велоактивіст та блогер Мікаел Колвілль-Андерсен (Mikael Colville-Andersen).

Про це повідомляє Департамент ЖКГ.

Цього разу Мікаель завітав до міста з пропозицією допомоги у розробці концепції велосипедної інфраструктури для Миколаєва, аби зробити наше місто дружнім для велосипедистів, де велорух зможе розвиватися за європейським прикладом.

Мікаель з командою працює над концепцією вже два місяці. Він хоче комунікувати з урядом Данії щодо підтримки ними реалізації цього проєкту.

«Просимо приділити декілька хвилин свого часу та пройти опитування від Veloruh Mykolaiv. Відповіді допоможуть оцінити життєздатність цього проєкту та допоможуть команді Мікаеля. Ми впевнені, що розвиток велоінфраструктури - це важливий крок до покращення стану довкілля в місті», - йде мова у повідомленні.

Пройти опитування можна за посиланням.

Нагадаємо, що раніше по вулиці Великій Морській, а саме на ділянці від вулиці Соборної до вулиці Садової, та по вулиці Соборній від вулиці Велика Морська до понтонного мосту були облаштовані велосмуги. Найближчим часом планується встановити спеціальні стійки для дорожніх знаків.