Жителі села Партизанське на Миколаївщині чекають на розмінування

Жителі села Партизанське на Миколаївщині чекають на розмінування

Майже 150 людей з 700, які проживали у Партизанському до повномасштабної війни, повернулись в село. Жителі отримують гуманітарну допомогу від волонтерів, комунікації майже всі відновлено. Чекають на розмінування полів.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла староста села Раїса Шульга.

"Допомагають. І гуманітарка, і шифер дали, ще там пару шиферин не вистачає, дадуть. Бо ми почали, в одну сторону дали, трошки не вистачає", - каже місцева жительница Любов.

"У мене був сарай, там, де зерно у мене було, я його винесла туди на перегній, тому що ми заготівлі робили для худоби. Ми одноосібники і сіяли поле для того, щоб годувати свою скотину і цим годували сімʼю. На цей час все знищено. Стінка вся була завалена, все розбито. Снаряди поприлітали. Люцерну ми садили теж на городі для худоби, яку ми потім косили і годували її, і в полі так само сіяли люцерну. Ми всі тут в селі жили із нашої землі і отримували дохід", - розказує жительниця Ауріка.

"Життя продовжується. Нам би лише поля, аби розмінували, щоб люди зачепились за землю, бо це наше життя", - зазначила Раїса Шульга, староста Партизанського.

У селі станом на 20 квітня ремонтують електропостачання, без світла лишаються дві вулиці. У Партизанському є генератор, також сюди привозять воду з Первомайського.

Раїса Шульга, староста Партизанського каже, що гуманітарна ситуація у селі дуже хороша.

"Продуктами забезпечені, водою забезпечені люди, хлібом також забезпечені, покривалами, ковдрами теж, люди, які повернулись нещодавно, привезли їм постіль. Сьогодні вже 135 людей живе, повернулись в село і на Благодатному 10 людей вже живе. І вже повернулись сімʼї з дітками, багатодітні сімʼї повертаються, це дуже радує".