Тотальний масштаб уражень: як виглядає деокуповане село Максимівка

Тотальний масштаб уражень: як виглядає деокуповане село Максимівка

У селі Максимівка Первомайської громади Миколаївської області показали наслідки господарювання рашистів, які контролювали населений пункт 8 місяців. Російський окупаційний режим і бойові дії призвели до масштабних руйнувань. 
 
Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Вже майже півроку минуло, як село Максимівка звільнили Збройні сили України. Однак порожні вулиці, зруйновані будинки, гнітюча атмосфера небезпеки, що ховається від очей — продовжують нагадувати про рани і біль, які принесла російська окупація до невеликого села на півдні Первомайської громади Миколаївської області.

До великої війни село налічувало близько сотні мешканців. Після 24 лютого більшість селян виїхали. Водночас під час окупації у Максимівці все ж лишалися ті, хто не зміг її полишИти. Внаслідок господарювання рашистів і бойових дій, які зачепили населений пункт, тут фактично не залишилося жодного неушкодженого будинку.

Після звільнення Максимівки до неї відкрився шлях тим, хто був вимушений раніше виїхати. Однак місцева влада застерігає людей бути обережними, адже перебуваючи тут довгий час окупанти лишили по собі чимало пасток і небезпечних знахідок, аби нанести більше шкоди мирному населенню.

Попри тотальний масштаб уражень тут вже роблять перші кроки до відновлення повноцінного життя. Натепер вже поновлено електропостачання до будинків, в яких живуть люди.

Так само завдяки зусиллям волонтерів і місцевої влади селяни забезпечується питною водою. До Максимівки налагоджене регулярне постачання гуманітарної допомоги і продуктових наборів. У пріоритеті також  лишається надання необхідних засобів для відновлення помешкань.

Наразі Максимівка оговтується від наслідків російської окупації. Попереду ж чекає нелегкий, проте незворотній шлях відбудови.