Село на кордоні з Миколаївщиною включили у програму відновлення за принципом «краще, ніж було»

Село на кордоні з Миколаївщиною включили у програму відновлення за принципом «краще, ніж було»

Кабінет Міністрів визначив шість населених пунктів у Київській, Сумській, Херсонській, Харківській та Чернігівській області, де відновлення відбуватиметься комплексно і за новими принципами, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

"План швидкого відновлення цього року має п'ять пріоритетів. Насправді ж це сотні різних проєктів, сотні міст і селищ, де відновлення відбуватиметься одночасно. Один з основних принципів - це build back better, тобто відбудувати краще, ніж було. Сьогодні уряд затверджує важливу постанову в цьому напрямі. Визначаємо шість населених пунктів, де відновлення відбуватиметься комплексно і за новими принципами", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем'єра, йдеться про Бородянку та Мощун у Київській області, Тростянець Сумської області, Посад-Покровське у Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

"Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер їх відновлюватимуть у комплексі. Це означає, що відновлюватимуть не окремі будівлі та споруди, а все з системним підходом, новим плануванням і повною трансформацією цих населених пунктів", - заявив він.

Водночас Шмигаль наголосив, що реалізація експериментального проєкту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів.