Чисте місто: компанія Karcher безкоштовно «освіжить» міськраду та Соборну площу у Миколаєві

Чисте місто: компанія Karcher безкоштовно «освіжить» міськраду та Соборну площу у Миколаєві

Відсьогодні, 26 квітня, у Миколаєві стартувала акція від компанії Karcher - у рамках волонтерського проєкту вони наводять лад в містах, що постраждали внаслідок військових дій окупанта.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Генеральний директор компанії «Керхер» Іван Бечко зазначив, що спеціалісти допоможуть оновити вигляд фасаду будівлі Миколаївської міськради та Соборної площі.

«Ми вважаємо своїм обов’язком, нашою спільною місією сприяти збереженню та відновленню держави. Сьогодні кожен зайнятий тим, що йому під силу, і воює на власному «фронті». Ми обрали для допомоги Україні ту нішу, в якій є професіоналами, – розповідає він. - Наприклад, апарат високого тиску HDS TR 13/35 TR завдяки автономності допомагає привести до ладу території, не потребуючи доступу до електромереж, а тиск води у 350 бар видаляє забруднення з верхніх шарів покриття без використання будь-яких хімічних мийних засобів. Саме цей апарат буде застосовано для очищення будівлі міської ради. Маневрова комунальна машина MIC 35 завдяки своїй швидкості та великому контейнеру для сміття сприяє оперативному та ефективному прибиранню тротуарів і доріг, парків, скверів та пішохідних зон. А разом з додатковим обладнанням, так званим мийним вузлом, саме у проєкті у Миколаєві буде здійснено вологе прибирання покриття міської площі».

Такий візит дуже знаковий, адже нову техніку можуть вивчити та спробувати в роботі фахівці КП «Парки». Зокрема для подальшого її придбання у автопарк підприємства.

«Сьогодні наші люди проходять навчання на цій техніці, адже вона досить вартісна і потребує догляду та уваги. Сьогодні у нас залучена також спецтехніка підприємства, а саме автовишка та вантажівка та більш швидшого виконання робіт», - каже керівник підприємства Дмитро Чучмай.

Керівник КП «Парки» наголошує – отримання нової техніки суттєво пришвидшує виконання робіт та поліпшити їх якість. Для прикладу: нові косарки трави дозволяю в день оброблювати пощу більше 10 000 кв.м, в порівнянні з ручною працею, де можливо обробити лиш 1500 кв.м.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич акцентував – допомога від Karcher абсолютно безкоштовна і не вартує бюджету жодної копійки.

«Поки міськрада не працює, але люди приходять на площу, тут гуляють діти, дорослі – вони люблять цю будівлю, фотографуються на її фоні. Під час війни будівля міськради стала занедбаною, ми її відмиваємо. Як тільки військова ситуація дозволить відновити роботу у будівлі, то ми це зробимо, і вона буде зустрічати відвідувачів у чистому вигляді. Хочу подякувати компанії Karcher», - підкреслив очільник міста

Компанія разом з миколаївськими комунальниками планує ще завтра продовжити прибирання головних локацій Соборної площі.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням

Іван Бечко
Олександр Сєнкевич