Губернатор Савченко закликав правоохоронців розібратися з бійкою депутатів Миколаївської облради

Губернатор Савченко закликав правоохоронців розібратися з бійкою депутатів Миколаївської облради

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко звернувся до обласної прокуратури та поліції Миколаївської області з вимогою забезпечити дотримання законності і якнайшвидше встановити всі обставини та осіб, причетних до сьогоднішньої бійки у стінах Миколаївської облради. Про це губернатор повідомив на своїй сторинці у Facebook.

«Сьогодні вчергове депутати Миколаївської обласної ради дали привід своїм виборцям замислитися над правильністю свого вибору. Те, що сталося в коридорах облради – ганебний і неприпустимий випадок. Деякі депутати облради, обрані від партії, яка називає себе «головною опозицією», регулярно заявляють, що їх утискають і не дають «дихати». На сесіях обласної ради ті самі депутати займають деструктивну і недержавницьку позицію, намагаються грати на публіку, закликають, щоб все було по-закону. Але сьогодні всі побачили, що насправді ці депутати самі порушують закон – влаштовують бійку в державній установі з долученням до неї чи то своїх водіїв, чи то помічників…», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Савченко згадав про обіцянку, дану на сесії облради, щодо дотримання законності:

«Так, як ви хочете - не буде! Закон один для всіх! Ви просили, щоб все було по-закону - я як голова Миколаївської обласної державної адміністрації, публічно вам це пообіцяв…Для тих, хто й досі не зрозумів – на Миколаївщині пануватиме тільки закон. Всюди», - резюмував губернатор.

Як раніше повідомляв СВIДОК.info, на засіданні комісії в Миколаївській обласній раді відбувся конфлікт між депутатами Федором Барною і Володимиром Фроленко. Протягом усього засідання депутати закривали рот один одному, згодом у коридорі облради почалася бійка. Депутати били один одного руками й ногами. У бійці брав участь також і третій чоловік, який бив Барну. В результаті обидва депутата було травмовано: у них численні синці, садна, подряпини.

В Николаевском облсовете не на шутку подрались депутаты. ВИДЕО

«Они должны сложить мандаты», - глава облсовета о драке депутатов Барны и Фроленко