Залучення грантів та аналіз потреб: Агенція регіонального розвитку Миколаївщини прозвітувала за рік роботи

Залучення грантів та аналіз потреб: Агенція регіонального розвитку Миколаївщини прозвітувала за рік роботи

У пʼятницю, 2 лютого, члени Наглядової ради Агенції регіонального розвитку затвердили звіт про діяльність АРР за 2023 рік, представлений виконувачем обовʼязків директора установи Євгеном Бабковим.

Засідання пройшло під головуванням заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Миколи Марінова. Онлайн до нього долучилася начальниця відділу регіональної політики Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Алла Кінщак.

«Ви вже заклали собі роботу на цей рік, тому у наступному звіті ми хочемо почути ще більше про результат. Адже саме Агенція навчатиме громади ефективно працювати з міжнародною допомогою та реалізовувати успішні проєкти», – сказав Микола Марінов.

Зазначимо, що торік АРР розпочала залучення грантів на відновлення й розвиток територіальних громад, проводила аналіз потреб громад з відновлення, моніторинг грантових програм та пошук донорів для надання допомоги органам місцевого самоврядування у відновленні. Надавали консультації щодо стратегічного планування низці громад щодо моніторингу соціально-економічного стану, опитування мешканців та бізнесу, аналізу потреб, сценарного моделювання розвитку громад тощо.

Також стартували програми та подали грантові заявки на проєкт від всеукраїнських та міжнародних організацій. Зокрема, розпочали роботу над проєктом зі встановлення 60 модульних будинків для жителів найбільш постраждалих громад області разом з Міжнародним Благодійним фондом «Молодь з місією», подали шість заявок на проєкти зі встановлення сонячних панелей на інфраструктурні об'єкти тощо.

Крім того, було розглянуто та затверджено фінансовий звіт АРР Миколаївської області, звіт про виконання планових показників бюджету за минулий рік та річний план й планові показники бюджету на 2024 рік.

За результатами засідання діяльність Агенції визнали задовільною та затвердили план діяльності на 2024 рік. Встановлено, що головною метою буде сприяння відновленню соціально-економічного розвитку Миколаївської області, підвищення конкурентоспроможності територіальних громад та регіону в цілому.