Мешканець Миколаївщини, який заперечував злочини рашистів в Бучі та Маріуполі, отримав два роки тюрми

Мешканець Миколаївщини, який заперечував злочини рашистів в Бучі та Маріуполі, отримав два роки тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав житель Первомайська, який публічно виправдовував збройну агресію рф та заперечував воєнні злочини російських загарбників проти українців.

Про це повідомляє Управління СБ України в Миколаївській області.

Як встановило слідство, засудженим є 53-річний місцевий мешканець, працівник транспортно-логістичній компанії.

Після початку повномасштабного вторгнення, фігурант почав поширювати серед співробітників підприємства прокремлівські наративи. Він агітував їх до співпраці з рф у разі захоплення ворогом Миколаївської області.

Зловмисник називав «постановкою» вбивства й катування людей рашистами в Бучі та тимчасово окупованому Маріуполі. Крім цього він закликав не довіряти офіційній інформації українських державних установ та медіа про вчинені агресором воєнні злочини.

На підставі зібраних доказів суд визнав затриманого винним за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 2 роки.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Миколаївській області разом зі слідчими Первомайського відділу поліції за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури.