У Миколаєві з'явиться нова локація: «водний палац» Aquaport

У Миколаєві з'явиться нова локація: «водний палац» Aquaport

Амбітний проєкт «Трансформація Клубу юних моряків і території навколо у громадський простір» добігає кінця. Робоча група експертів провела останнє засідання. На обох берегах Інгулу між Інгульським і пішохідним мостом відбудуться значні зміни.

Про це повідомляє Центр підтримки бізнесу.

Нове обличчя зі зручною пішохідною зоною, оглядовим майданчиком, наплавними причалами для прогулянкових яхт і катерів отримає набережна на лівому березі аж до мису на Лагерному полі.

На правому березі пропонується оновлення існуючих споруд ДЮСШ «Атлант», яхт-клубу «Еквартор» і «Ера», створення сучасних марин з наплавним причалами для яхт. Доступ містян до води буде відритий.

Нова інклюзивна будівля Клубу юних моряків для майже 500 дітей з новими навчальними класами, спортивною і актовою залами, тиром і укриттям. Поєднаний з будинком блок з касовою залою, залою очікування для пасажирів водного транспорту, з простором для виставок, конференцій, семінарів.

«Ми маємо повернути в цю гавань життя. Адже історично в цій акваторії відбувались масові водні свята. Це місце зігріває спогадами миколаївців різного віку», - підкреслив один із розробників концепції трансформації Валерій Вєтров.

Виконавчий директор ВГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» Артем Ващиленко запропонував громадським організаціям Миколаєва вже надавати пропозиції, які саме заходи вони б хотіли проводити у громадському просторі.

Додаткова цікавинка для наших підписників: наш масштабний проєкт розробки обох берегів Інгулу отримав офіційну назву - Aquaport Mykolaiv. Проєкт Aquaport Mykolaiv рухається вперед, а наступний етап - це створення 3D моделі проєкту. Це завдання мають втілити архітектори італійського бюро One Works.

«Це одне із провідних архітектурних бюро Європи, і ми раді, що вони виграли тендер і займатимуться візуалізацію бажань миколаївців», - заявив Артем Ващиленко.

Перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков сподівається, що проєкт оживить улюблене місце відпочинку містян, яке, нажаль, зараз не дуже привабливо.